Een warme pompoenchino met witte chocolade
Een pompoen op een andere manier eten? Probeer dan deze heerlijke pompoenchino. De combinatie van pompoen, witte chocolade, steranijs en kaneel is verrassend lekker. Met dit drankje kom je weer helemaal op temperatuur tijdens de herfst!
45 minuten
30 personen
WAT HEB JE NODIG
Voor de pompoenpuree
- 300 g pompoen (Butternut)
- 100 ml water
- 100 ml witte wijn
- 1 steranijs
½ el gemalen kaneel - paar peperkorrels
paar kruidnagels - 1 vanillestokje, opengesneden
- 75 g kristalsuiker
Verder, voor 4 koppen pompoencinno
- 600 ml volle melk
- 150 g witte chocolade, in kleine stukjes
TIP VAN CHARLOTTE,
U maakt puree voor 30 koppen. Dat is misschien wat veel dus verdeel de puree over een ijsblokjesvorm, zo kunt u de puree makkelijk in porties bewaren in de vriezer. Om de puree makkelijk in de vorm te krijgen, kunt u deze eerst in een spuitzak doen om zo de vorm te vullen.
ZO MAAK JE HET
Maak eerst de puree:
- Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken.
- Leg de stukken in een pan en voeg het water, de wijn, de specerijen, het vanillestokjes en de suiker toe. Breng het geheel op een rustig vuur aan de kook en laat het een half uur zachtjes sudderen. Het vocht zal ongeveer voor 2/3 verdampen.
- Verwijder de specerijen. Pureer (met een staafmixer) de overige inhoud van de pan tot een fluweelzachte puree.
Maak het drankje nu af:
- Breng 500 ml melk aan de kook en giet deze over de witte chocolade.
- Roer, zodat de chocolade smelt.
- Schuim de overige 100 ml melk op met behulp van een melkschuimer, of met een garde in de pan.
- Schep in elk glas of kop een portie pompoenpuree, op kamertemperatuur. Verdeel de warme, witte chocolademelk over de glazen.
- Maak de glazen af met de opgeschuimde melk en een snufje kaneelpoeder.